Lees voor

Verantwoording

De Canon van Vlaanderen werd opgesteld door een commissie van experten in opdracht van de Vlaamse regering. De integrale opdrachtbrief, de samenstelling van de commissie en de deskundigen waarop de commissie een beroep heeft gedaan vind je in dit rapport.

Het historisch onderzoeksbureau Geheugen Collectief werkte mee aan de publieksteksten en de beeldresearch.

Deze website werd ontwikkeld in opdracht van de commissie door iO en samen met het canonboek, uitgegeven door Borgerhoff & Lamberigts, voor het eerst publiek gemaakt op 9 mei 2023.

De commissie kon voor de verrijking van de website met beeldmateriaal rekenen op de VRT. Zie rubriek VRT-archief onderaan de vensters.

Lees hier de toespraak van commissievoorzitter Emmanuel Gerard in Genk op 9 mei 2023.

Het Departement Onderwijs en Vorming heeft geprobeerd alle rechthebbenden van auteursrechten op de gebruikte beelden op te sporen en contact op te nemen met hen. Indien u meent rechten te bezitten op een of meerdere van de afbeeldingen op de website, gelieve contact op te nemen via het contactformulier, zodat wij uw rechten kunnen onderzoeken en waar nodig maatregelen nemen om de rechten van de betrokken partijen te respecteren.